Global

Tiger Generation 1 – Retired System

Het 1ste generatie Tiger-systeem werd rond 2010 geïntroduceerd om aan de markteisen van hoog beveiligde radiografische afstandsbesturings-systemen te voldoen. De machinerichtlijn van de EU introduceerde nieuwe en strenge eisen voor machines en hun bedieningssystemen.

Het Tiger-systeem heeft zenders die met de voorganger, de 860 Lion, vergelijkbaar zijn, twee grote handzenders en een joystick in verschillende configuraties. De zenders werden ook met de toevoeging van datadisplays geleverd. De displays kunnen gewichtsinformatie, batterijstatus, frequentie of andere informatieve berichten weergeven.

Het Tiger-systeem heeft een SIL3 classificatie, wat betekent dat het aan een zeer hoge veiligheidsstandaard voldoet. Het Tiger-systeem wordt voortdurend opgewaardeerd, tot een punt waar de aanvankelijke en de nieuwste producten verschillen hebben die zo groot zijn, zodat een 2de generatie Tiger-systeem is ontstaan. Het 2de generatie systeem bevat de zenders die de gebruikers van de 1ste generatie kennen, maar de 2de generatie zenders hebben veel upgrades en verbeteringen.

Op zoek naar Tiger G1-documenten? Ga hier naar de downloads.